Aachen

Hvert år drar jeg til Aachen 3 helgen i september, til All Nation Cup for araberhester. Det er en begivenhet jeg ikke kan unnvære. I år var det mitt 11 år der nede. Jeg må mimre litt først for første gangen min der nede var i 1999 når jeg jobbet for Scott og Mary. Vi gjorde det resultatmessig kjempe bra, men det er ikke det man husker aller best. Det man husker aller best er Breeders evening. Det er absolutt ingen andre steder i verden vil jeg påstå som har så bra breeders evening som Aachen. Før var den i et stort plasttelt og det var helt fantastiks gøy, nå har de flyttet det inn i Kafeen og det er også veldig bra. Med egent dansegulv i 2 etg og har man lystt il å skravle kan man ta turen ned i 1 etg. Noe for alle egentlig.

Vi pleier å reise torsdag men i år måtte vi dra fredag i stede og det medførte at vi ikke fikk med oss German Nationals og den europeiske FC showet. Men det ble nok hest uansett. Det første vi møtte når vi kom var herr Firedmann som kom ut med store pokaler og sløyfer. Deres F Samirh (Ali Valentino x Sarameena) vant klassen eldre hopper og ble hoppe champion. Hun hadde også utstillingens høyeste poengsum. F Samirah er en gammel favoritt hos meg. Vi hadde henne i show trening som unghest og hun var da også helt nydelig, men nå var hun bare helt herlig. Nydelg flueskimmel og rett og slett til å spise opp. Skulle gjerne hatt et bilde av henne men det har jeg desverre ikke. Eller så vant vel Sax og Heinz Stöckle det som var å vinne.

Dekorasjon inne i hallen

På German Nationals i år var det 57 hester påmeldt. Når fristen gikk ut var det 14 hester påmeldt. Sax tok med 20 hester og da var det også flere andre som meldte på. Altså 57 hester påmeldt. I et land som Tyskland. Ikke vet jeg hvor mange arabere de har der men det er i hvert fall ganske mange flere enn i Norge. Så får man da 30 hester på et nasjonalt show i Norge så tror jeg nesten man må være fornøyd, hvis man ser det litt i perspektiv. Vi har tross alt ingen Sax her …..

Fredag kveld er det alltid middag på La Pampa. Argentinsk steake house og der er vi alltid en stor gjeng. I år var vi 24 stykker til middag. Det var utrolig hyggelig å se sine venner igjen og gjøre nye bekjentskaper. For første gang på 10 år traffjeg også igjen Emilio Manzi, eier av Manzi Pure Egyptians. Ikke det at de avler helegyptere lenger men det er nå det de heter. Han er eier av Thee Rahiba (BJ Thee Mustafa X HMT Farima). Hun var også i trening hos Scott når jeg var der og hun var en av mine favoritter. Jeg har rappet et bilde fra hjemmesiden til Emilio og håper det går bra. Har du sett noe mer nydelig????

Som unghoppe slik jeg husker henne

Drektig og fortsatt vakker

Men tilbake til nuet. I år var det helt utrolig bra hester med. Jeg er fortsatt helt kjempe imponert (kanskje ikke så god norsk!!) Klassen med 2 år gamle hopper var bare helt utrolig og fordi jeg liker moren så godt er jeg sikkert innhabil til å mene dette, men datteren til Rahiba var med å konkurrerete i år, i nettopp klassen to år gamle hopper. Turchia MPE (WH Justice x Thee Rahiba). Hun var bare helt utrolig vakker som sin mor og kom på 2 plass i klassen sin, slått av Alma Al Tiglio som sikkert de fleste har fått med seg. Klassen var som sagt kjempe tøff og tenk så kjipt å komme på 10 plass med 90.4 poeng….. Jeg har rappet noen flere bilder jeg og dette er da bilder av Turchia MPE

Jeg kunne godt tatt henne med meg hjem. Hun er nå solgt til Brasil.

Det var bare utrolig bra i år og Klaus Beste var tilbake som speaker og Susie Poth spilte musikk. Det var bare så innamri bra. Endelig fikk vi tilbake inngangs sangen, den ordentlige med vokal og ikke bare instumenter. Det var SÅ bra…..

Generelt var hoppe klassene best syntes jeg, det var også mange fine unghingster men klassen for de eldre hingstene var ikke imponerende spør du meg. Det var forutsigbart og litt kjedelig. Men det var veldig gøy å se MPA Giulliani som Jørgen og Britt hadde hos seg i år. Han så veldig bra ut og fikk 92 poeng i en tøff klasse. Det holdt til en 3 plass etter Baanderos og QR Marc. Signatur BFA har jo kommet i Norske henner og han gjorde det også bra. Han fikk 90.60 poeng og viste seg flott. Men i en så tøff klasse gikk han ikke helt til topps.

Lørdag kveld var vi igjen på fremvisning hos Darius Arabians. De har hvert år i Aachen en fremvisning av sine hester. Det er veldig gøy å fra dit og se disse typete flotte Russerne som de avler. Også veldig gøy å følge føllene etter hvert som de vokser til. Massai Ibn Marenga har noen flotte avkom og ikke er han så værst selv heller:-) og når vi først har mimret så mye i dag så dukket det jammen opp en hest jeg kjenner der også. HK Kamria (RD ArielxHK Kameda), hun ble importert fra Howard Kale, Kahro farms i USA til Tyskland i 2001 tror jeg det var. Hun var en nydelig åring og vant ganske mye det året. Jeg tror til og med hun har vært på Blommeröd. Uansett der sto hun i voksen utgave og med et hingsteføll etter Massai og jammen så kunne jeg ha tatt med meg henne hjem også gitt….. Ta en titt på hjemmesiden deres http://www.darius-arabians.de/ så kan man se bilder fra presentasjonen i 2009 og det kommer sikkert noen fra 2010 også snart.

Etter festen hos Claudia fikk jeg haik med Murillo (oppdretter av blant annet Robin K og Borsalino K) tilbake til Aachen for å dra på breeders evening. En meget hyggelig mann med utrolig mye kunnskap. Den halvtimen det tok å kjøre tilbake til Aachen var jo bare så alt for kort…

Søndag var en slitsom dag med vonde ben etter å ha danset i timesvis men det er lett å holde seg våken når man ser på hester som Emandoria( 94.7 poeng), Pistoria (93.3 poeng), Lady Veronika 893.5 poeng) og ikke minst Emmona (94.4 poeng). Det var et herlig skue for øyet.  Jeg regner med at de fleste har fått med seg hvem som vant så de gidder jeg ikke å si noe om:-) Selv om de helt klart er verdt å nevne, men nå har jeg nesten skrevet meg tom….. Det eneste som da er verdt å nevne til slutt er søndagsmiddagen. Utrolig deilig å sette seg ned å nyte en middag med personer som Simone Leo, Woody, Claudia Darius, Renata Schibler og Murillo, også få muligheten til å være med på diskusjonen om vinnerne og hvem som burde ha vunnet osv. Utrolig gøy å høre hva så mange kunnskapsrike mennesker har å si etter et slikt show med så god kvalitet på hestene.

Parade of the participatig Nations

 Hadde håpet å se det Norske falgget i år men den gang ei….

Terje Snellingen har tatt flere bilder og jeg håper å få lagt ut noen av de også, så følg med hvis dere vil se flere fine bilder av flotte araberhester:-)

Comments are closed.