Halloween

Halloween ja, jeg syntes jo det er stas og skulle gjerne ha pyntet huset med gresskar osv osv. For ikke å snakke om det å skjære ut sitt eget gresskar og sette lys i.

Det er jo kjempe gøy! Når jeg bodde i USA var jeg så heldig å få oppleve halloween der og familien jeg bodde hos var kjempe greie. Vi var ute og handlet gresskar til den store gullmedalje, egne kniver til utskjæring, maler til forskjellige mønster og alt ble gjort i kjelleren til Jerry og Tracy. Som sakt jeg syntes det var kjempe gøy. Her er en fin link til hvordan skjere ut gresskar. Kanskje litt sent men bedre sent enn aldri:-) http://www.pumpkincarving101.com/

I år fikk jeg første gjest på lørdag og jeg trodde jo det var på lørdag jeg da…. (så dum kan man bli) og var derfor litt skuffet over at jeg bare fikk besøk av to barn. Men etter at tenninga til gatelyset hadde sørget for å mørklegge hele området vi bor i så var det kanskje ikke så rart at det ikke kom flere.

På søndag fikk vi to besøk og har man hunder som bjeffer når det kommer noen så er det jo gøy å åpne døra….. Uansett terje holdt igjen de to små krapylene og Tica og jeg gikk til døra. Der sto det to små, han ene hadde djevel spyd og når jeg sa til Tica at hun skulle bli mens jeg gikk og hentet sjokkolade så stakk lille ungen spydet inn døra og hermet » Tica du må bli der». Litt søtt da, men han likte nok ikke den store hunden.

Ca 20 min senere banket det på igjen, samme prossedyre. Terje holdt igjen hunden og jeg åpnet døra og det var ingen hunder med til døra. jeg hører da knask eller knep også » har du verdens største hund?» Så jeg svarte som sant var » jeg har ikke verdens største hund men kanskje en som tror han er verdens største….. Jeg hadde tenkt til å si verdens farligste hund men jeg holdt meg da mødrene ikke sto langt unna…..

Noe som forundrere meg er at flere av barna som kom ikke en gang sa takk når de fikk noe. De var mye mer opptatt av hva de fikk. Mange her hjemme klager på at halloween er en ting vi ikke ønsker å ha her og at vi bare har kopiert fra USA. En ting er i hvertfall sikkert, høffligheten til de barna jeg møtte i USA på halloween hadde i hvertfal ikke de norske kopiert. Det er kanskje noe foreldrene burde lære barna sine til neste år. Takk kan ikke koste så mye å si, når man akkurat har fått godteri fra en fremmed person. Noe jeg lærte som barn var at man IKKE skulle ta i mot godt fra fremmede….

Jeg hørte på radioen i dag morres at Nille hadde introdusert nye ord for knask eller knep og det var digg eller deng. Er ikke sikker på hva de mener jeg. Skal jeg velge å gi digg eller deng,  jeg kan jo da være fristet til å gi deng til uhøffelige små barn…. Ikke prøv det om du kommer til meg er du snill….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *