Ellie i Paris

Paris ja, det har vært en tur under planlegging i mange måneder. Eller ikke så mye planlegging kanskje men den ble i det minste bestemt og bestilt tidlig.  Dersom det er noen som ikke vet hva som skjedde i Paris så var det verdens vinner utstilling der 7-10 Juli. Det var også noe som jeg fortsatt tror heter fransk vinner også.

Uansett la meg starte fra begynnelsen.

Step 1: Bra pels…. Skal man på WW så må man jo ha pelsen på sitt beste i det minste, i hvertfall om man har ei lite tulle med øyne brune…. Ellie ble tatt ned i april og så ut som en liten mini daltmantiner og det tok sååååå utrolig lang tid før det begynte å komme seg.  1 måned før så var hun fortsatt gjennomsiktig med masse brune prikker. Hva gjør man da? jo da gir man en vitamin B sprøyte og drar en tur på fjellet hvor det fortsatt er snø og kaldt. da får man fin hvit pels på kort tid. Jeg vet ikke om det faktisk var det som gjorde utslaget men pelsen kom nå på den uken.

Step 2: Utstillingstrening… Ellie ble sist stilt i Mjøndlaen hallen i Mars, så når det var Parson weekend og Open show tenkte jeg at dit må jeg dra og i hvertfall få prøvd en gang før jeg skal til Paris. Hun er jo et lite knøtt på 31.5 cm så det kunne jo være gøy å se hva dommeren syntes. Og ja hun syntes hun var liten gitt. Så det ble en 3 plass der. Det kom ikke som noe sjokk altså….

Step 3: Flytur i bag… hund i kabinen var blitt bestilt og da må man ligge i en liten bag som passer under sete. Er ikke så himla lett og trene på det men å trene på å være i bagen kan man jo gjøre. Og det gjorde vi og Ellie var ikke enig i at hun skulle være i den med lukket «tak». Å bli bært rundt kunne aksepters og selvfølgelig godbitene.

Step 4: Klær til mor… hva har man på seg på en slik utstilling. Skjørt den ene dagen og dress den andre ble valget. I etterkant så ser jeg at det ble best resultater med skjørt så det får bli en del skjørt fremover:-)

Ellie og Linda, Fransk vinner

Ja da er det vel ikke så mange flere step eller joda det er det men dette var de viktigste bortsett fra selve fin trimmen da, men det gikk veldig bra og med kun litt hjelp fra Lena i Paris så så hun riktig bra ut.

Flyturen gikk bedre enn forventet, et griseøret kan gjøre så mangt og flyturen hjem gikk enda bedre. Men da var hun nok sliten etter å ha vært turist i Paris i to dager.

Men utstillingen ja. Den gikk som forventet for min del, men først må jeg fortelle litt om opplegget. Utstillingen hadde vært fin den om det ikke hadde vært for alle Franskmennene. Viste du at dersom folk ikke forstår hva du sier på FRANSK første gangen? Jo da sier du det bare litt mer irritert og litt høyere på FRANSK en gang til. Veldig bra taktikk fra ringsekretæren. Uansett rekkefølgen i klasse inndelingen var litt artig da, for juniorer går etter champion klassen. Helt logisk!

Det var en god del nordmenn med der nede og jeg er jo ikke så god på navn….. Torsdag og fransk vinner var det Kenneth (etternavn får dere gjette på) som var først inn i ringen. Jeg tror ikke det gikk like bra som han håpet men jeg husker ikke resultate heller…. kan jo ikke huske alt heller da…. neste man inn var Karianne og Bølle og jeg tror Lena og Uno var i samme klasse men det husker jeg heller ikke.

Uno

 

Har ikke noe katalog skjønner dere og husker er vist ikke helt som den en gang var. Jaja uansett Uno ble beste hannhund på fransk vinner og Jackie ble beste tispe.

BIR og BIM, Fransk vinner.

Bestemor Cleo ble også stilt ut og hun vant jakt klassen og fikk tildelt certet. Videre ble Jackie best i rasen, så forventningene til dag 2 var da ganske høye.

Men først var det finale ringen….og det var et kapitell for seg selv. Det skulle begynne halv to tror jeg og de var over to timer forsinket. Så da hadde man god til å ta noen bilder..

Premiene i finaleringen

De "blide" premiepikene

 Og når de så begynte så skulle de ha det ene etter det andre av rare ting først. Vi satt der of ventet i times vis på at Jackie skulle inn i gruppe finalen og slik så det ut.

Jackie og Monique i finaleringen

 Hun ble desverre ikke plukket ut:-( åja skulle jeg si noe om mine resultater også. Vi ble nr 3 i klassen med excellent etter at dommeren hadde målt oss omtrent 5 ganger. Han var veldig nøye p det den gode dommeren. alle hundene ble målt, spannet og målt rundt brystkassen. Ikke Ellie da, hun var det ikke nødvendig å måle på bortsett fra høyden. Hva han kom frem til kan jo ikke vært så ille siden det faktisk ble excellent…

Fredag og WW

Fredag var en behagelig da da vi ikke skulle begynne før 12.30. Fransk vinner var på morgenen også var WW på ettermiddagen. Ganske bra løsning syntes jeg…. Vi brukte morgene på å gå en tur i en park sak vi fant og koste oss litt. Var desverre ikke så fint være men fint hundevær var det. Litt enklere å komme inn i hallen var det også på fredag da vi allerede hadde bånd fra dagen før. Litt roligere i topplokket var jeg også helt til vi kom til hallen. Vi skulle egentlig være i ring 3 men plutselig skulle vi være i ring 2. Så begynte morroa. Dommeren kom men ingen andre kom. Det er slik her at man får nmmer utdelt i ringen og uten ringsekretær ingen nummer og ingen bedømming. Så der sto vi og ventet og dommeren satt og ventet. Det tok en evighet og vi måtte gå opp og klage før de sendte ned en ringsekretær, som forøvrig kom i noe som lignet et tennisantrekk. Hun hadde vel glemt bort tiden på tennisbanen da…

Dete innlegget ble velig langt så jeg gjør det litt kort nå. Resultatene ble at Jackie ble beste tispe men ble slått av hannen og ble da BIM og verdensvinner tispe. Cleo som da er mamman til Jackie (og Uno) ble verdensvinner veteran. Ellie ble ikke plassert og sendt ut med very good den dagen:-(

"Bestemor" Cleo. WW veteran

 

"Mamma" Jackie. WW tispe

Også lille Ellie

 

BIR og BIM WW2011

Man må jo si at det ble en vellykket utstilling for oss som reiste ned. Det er jo alltid gøy når venner gjør det bra på utstilling og spesielt gøy er det når det er «familie» (til Ellie da) som gjør det så bra.

Noe franskmennen hadde skjønt er at når man vinner noe så vil man ofte feire litt. SÅ de hadde egen stand hvor man kunne få kjøpt champis, enten et glass eller en hel flaske. Så da ble det noen flasker da. Får håpe Monique tilgir meg for å legge ut dette bildet men det skal sies at hun ble tvunget til å posere….og det er ikke all verdens bra kvalitet heller…

Monique i champis "rus" 🙂

Resten av Paris turen kommer i neste innlegg og med mange bilder fra superfotograf Linda:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *