Ikke lenge igjen….

til det er jul og ikke lenge til nytt agility reglement trår i kraft. Angående sist nevnte er det full diskusjon på agility forumet. Jeg har for en gang skyld valgt å ikke bli sint og tenker at dette er nok en grunn for å jobbe med å komme seg inn i et forbund som vil ha oss, slik at vi kan få mer råderett over oss selv. Jeg vet at NKK fortsatt kommer til å styre f.eks et ag regelverk, men kanskje det er mulig å få til noe annet en KG.

Det kan virke som om KG ikke helt har tatt hensyn til alle kommentarene som har kommet inn og lagt til litt her og der til egent «ille» befinnenende. Jeg ser at den store diskusjonen nå er belønning utenfor ringen. Dette må komme fra 2.5.4 påvirkning. Der står det at man ikke har lov til å ødelegge for andre samt at det ikke er lov til å påvike hund ved hjelp av en person, gjenstand etc fra utsiden av ringen.

Ødelegge for andre, ja det blir det jo gjort hele tiden spør du meg, det er mer enn en gang at Kyrre i sin ungdom løp ut av ringen fordi noen skulle passere omtrent under ringbåndet akkurat når vi skulle forbi der. Det kaller jeg å ødelegge for andre jeg. Hva skal skje med den personen da? utvist eller rødt kort? Jeg tenker da at det kanskje er på tidet at de som arrangerer blir flinkere til å nekte folk å sette teltene så innmari nærme ringen. Noen steder er man flinke men noen steder må man jo omtrent gå under taket på teltet for  komme forbi. Er man så nærsynt får man rett og slett skaffe seg briller altså…..

Så er det denne påvirke hunden. Jeg har som sakt for en gang skyld valgt å ikke bli sint og velger å tro at det her er ment at man ikke skal få hjelp fra en person på utssiden av ringen, eller at det står en person i målområdet og f.eks piper med en leke når hunden kommer inn på oppløpet. Jeg tror ikke de mener at man ikke har lov til å belønne hunden når man er ferdig med løpet sitt. Angående bånd i bøtte det velger jeg å ikke kommentere.

Som sakt jeg velger å tro at jeg kan få belønne hunden min når jeg kommer ut av ringen. Agility skal være gøy for hundene og de er vant til å jobbe for å få belønningen og jeg velger igjen å tro at de som også sitter i KG ønsker at hundene fortsatt skal syntes ag er gøy!

Det jeg syntes er værre er dette med påmeldingsavgift og refundering av den, dette reglementet gir deg ikke mulighet til å få igjen noen penger. Kun ved dommer endring og da en andel av påmeldingsavgiften. Jeg syntes jo det er hårreisende. Ikke nok med at man får en syk hund eller man kanskje er syk selv eller hva med når hunden din dør. Skal man virkelig ikke få igjen påmeldingsavgiften….

Røde kort plager meg ikke noe særlig, oppfører man seg ikke vettu så kan de peronene gjerne få rødt kort spør du meg. Man ser alt for mye at folk er sure på bikkjene sine når det ikke går så bra og det værste er at de ikke ser selv at det faktisk er de som viste feil, uansett så skal det ikke gå utover hunden.

Det er sikkert mye mer å kommentere også, f.eks hvorfor er det viktig at de løse delene på muren skal være som en halvmåne eller hva man kaller det.

NM reglene hvor skal man begynne osv osv

Opprykksnapp. Nå er vi tilbake til 3 feilfrie fra kl 1 til 2 og det samme fra 2 til 3 men da også blant de tre beste. Også kan man få opprykkene sine også på utenlandske stevner. Jammen synd dette kom så sent. Nå hadde jeg vært i kl 3 med Kyrre.

Jeg vet nå ikke om det er så viktig om det er 3 eller 5 feilfrie. Sliter man med å gå feilfritt så kanskje man ikke har noe i kl 3 å gjøre. Jeg ser flere som rykker opp med en gang de har fått nappene sine, selv om de kanskje ikke er helt klare for det enda. Det er greit å få litt hjelp med briefing ol men når man må ha det hver gang, er man klar for å gå i høyrer klasser da? Hva med å få såpass med selvtillitt at man faktisk vet hva hunden kan og hva den ikke kan og briefer ut i fra det.

Men nok om ag nå. Jeg skal ikke konkurrere med det første jeg. Nå har vi flytte tinn i møkkakjelleren igjen etter en lang utesessong i år og jeg er klar for terping på handling og svinger og vippe. Farten er god og vi begynner å få litt kontroll så jeg ser frem til en vinter med hoppteknikk kurs, helge kurs, My dog osv osv. Også kommer jo våren tidlig i år:-)

Agility er jo gøy så la oss fortsette å ha det gøy og ikke la andre ødelegge gleden for oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *