Historien

Om meg og hundene

Frisko

Linda heter jeg som lager denne hjemmesiden her. Jeg er oppvokst i Mjøndalen og for et par år siden kjøpte samboeren min og jeg hus her i Mjøndalen. Så nå er jeg igjen Mjøndøling og trives med det.

Min første erfaring med hund var da familien min gikk til anskaffelse av hund når jeg var 6 år. Frisko en Welsh corgi som var sjefen min i de årene han levde. Vår andre hund var en Schæfer, Bonnie. Jeg husekr nok ikke så veldig mye av de to første hunden våre men jeg husker da noe. Bonnie dro meg rundt på tur og det ble noen knall og fall og når det kom en annen hund så pleide jeg å løpe bort til en lyktestolpe og surre båndet rundt den eller så klarte jeg ikke å holde henne. Hun ble desverre bare 5 år da hun hadde sterk grad av HD.

Cito

Så kom stor sjarmøren Cito inn i familien vår. En Vestgøta spets med herlig gemytt og verdens snilleste. Vi hadde ham i 13 år og det var med ham jeg oppdaget agility. Mamma og pappa var med i en hundeklubb som hadde agility bane og det var kjempe gøy. Det var bare så synd at Cito var litt feig og likte ikke så godt vippe, pølse osv. Men en interresse ble helt klart sådd der.

Hun har jeg da hatt omtrent i hele oppveksten og hest har også vært en stor del av livet mitt. Som 6 åring begynte jeg å ri på Kirksæter rideskole i Vestfossen. Hver lørdag sto vi klare og ventet på minibussen som kjørte rundt og plukket opp unge ivrige ryttere. Jeg var veldig heldig og det var en stall bare 5 min å gå hjemme i fra og der har jeg tilbrakt mange timer. Jeg pleide å stå på yttersiden av stallen og rope «kan jeg få komme inn i stallen» og så heldig som jeg var så var det også ei jente på min alder der. Ida og jeg ble veldig gode venner og har tilbrakt mange timer sammen på hesteryggen og i stallen. Det var mamman og pappan til Ida, Lellan og Tore som introduserte meg for araberhesten. Etter det så har det bare vært en rase for meg og det er jo da araberen. Det var også Tore som hjalp meg med å få min første jobb i Spania med araberhester. Etter det «ballet» det seg på med reiser og jobbing med arabere og har du lyst til å se litt mer om arabere så ta en titt på siden om araberhester.

Linda og S Shamal

 Nå bor jeg som sakt i Mjøndalen sammen med samboer Terje og med hundene Ellie og Tica.

Agility er min store lidenskap og vi trener en del på det, ellers går tiden med på å være leder i Hokksund & omegn Hundeklubb og alt det andre jeg tar på meg av verv innen hundemiljøet.

 

Linda 2012

Comments are closed.