Araberhester

Linda og Jamaica på stranden

Jeg ble introdusert for en araberhest for første gang da Lellan og Tore Nikkerud kjøpte hingsten Pawodock for mange år siden. Jeg var rundt 12 år når jeg begynte å ri ham og etter det var jeg vel solgt. Det er kun en rase som telte for meg etter det man kan si jeg ble bitt av basillen «Arabitis».

I 1994 var jeg så heldig at jeg fikk jobb i Spania på Yeugada Flor de Lis hos Teresa de Borbone. Der tilbrakte jeg to år og lært en hel masse om araberhester. Jeg traff en mengde folk på utstillinger og konkurranser og fikk mange gode venner. Det andre året jeg var i Spania prøvde vi oss i ridekonkurranse og jeg fikk være med å konkurrere i noe man kalte Arabissimo. I dag heter det Arabes&Co og det bli arrangert hvert år på La Gerencia i Mioño. På denne måten ble jeg kjent med eierne av La Gerencia og jeg endte opp med å jobbe der i noen måneder. For de som ikke vet hva det er så konkurrerer man i dressur, sprang, feltritt, galloppløp på stranden og utstilling og det kåres en sammenlagt vinner. Det var kjempe gøy å være med på!

Etter Spania oppholdet mitt var det tilbake til skolen, men der var jeg ikke lenge. Fikk jo tilbud om jobb i USA og da måtte jeg jo benytte meg av sjansen til å reise dit. Jeg tilbrakte nesten et halvt år på Shada Arabian i Minesota. Man kan si det var stor forskjell på jobben der og i Spania. De er profesjonelle handlere og driver svært lite med oppdrett. Her var det jobbing fra morgen til kveld for å forberede hester til utstilling. Jeg fikk være med til US Nationals, Minesota fall festival og Scottsdale for å nevne noen. Dette var jo selvfølgelig veldig lærerikt og jeg kunne jo ikke gi meg med det så da gikk turen videre til Tyskland og Spesifically Equine Trainingsenter hos Scott Allmann og Mary Lang.

Linda og Kubinec

Linda og F Shamal

I Tyskland ble jeg i ca et og et halvt år. Det ble mye reiseing da vi var på de aller fleste utstillingene og jeg fikk oppleve en hel masse. Når man reiser rundt på utstilling slik får man etter hvert en del venner og prøver jeg fortstatt å treffe inne i mellom. I 2009 hadde jeg 10 år jubileum i Aachen og turen går nok tilbake dit i 2010 også.  

I 2009 dro vi en fin gjeng til Polen og for meg var det første gangen der. Det var en kjempe opplevelse med både utstilling, auksjon og omvisning på Janow Podlaski. Frode hadde vært der en gang før så han bestemte at vi måtte ha VIP biletter og det var lurt. Med mat servering og fri tilgang til drikke hele dagen jorde susen på det meste. Vi leide et hus på noe som het Zascianek og jeg kan ikke si noe annet enn at det var en opplevelse i seg selv. De var utrolig hyggelige og gjestfrie og det ble tur med hest og kjerre første dagen vi var der på omvisning. Jeg hadde trengt så mye plass å fortelle på at jeg legger heller inn noen bilder.

Hele gjengen på kjerretur

Elven som deler Polen og Russland

Presentasjon Janow Podlaski

Stuteribesøk hos Tomas Tarczynski

Comments are closed.